Anteeksianto, Leena Sorvali

Anteeksianto on avain astraaliruumiin järkevöitymisessä. Jos pidämme mielen pohjalla tai muistelemme toisten väärinkäytöksiä, astraaliruumis on samea ja järjetön. Kun ajatus kiertää samaa kehää, on paha olo ja ymmärryskykykin himmenee.
Totuutta etsivä ihminen pyrkii toimimaan aina oikein ja parhaan ymmärryksensä mukaan, mutta voi siitä huolimatta tahtomattaan loukata puhumalla sellaista, jota toinen ei halua tai kestä kuulla. Uusi Liitto perustuu anteeksiantoon. Ei tarvitse huolehtia siitä, että ns. oikeus tapahtuu ja väärinkäytökset saavat tuomionsa. Rakkaus tasoittaa epäkohdat, se ei ”muistele kärsimäänsä pahaa, ei katkeroidu, kaikki se kestää ja kärsii”. Tällainen rakkaus kysyy nöyrtymistä.
Elämä ei mene aina suoraviivaisesti. Tulee yhteentörmäyksiä, koska olemme erilaisia. Onneksi työmuotomme on vapaa. 10 tai 20 vuoden tauon jälkeen voi palata takaisin. Vaikeatkin kokemukset kääntyvät voitoiksi, kun niistä oppii. Itselleenkin saa antaa anteeksi, ettei jaksa ja osaa elää ihanteen neuvomalla tavalla. Järkevöityminen tapahtuu pikku hiljaa.
”Kauneus on vaippa, johon Jumala verhoutuu.” (Pekka Ervast) Kun taiteellinen kauneusaisti ja filosofinen intuitio elämän koulun kokemuksissa kehittyvät, niiden avulla lähestymme Jumalaa, joka on sisäinen itsemme. Kauneus ja totuus ei ole ihmiselle vierasta, sillä sisimmässään ihminen on yhtä Jumalan kanssa.
Kesäkurssivastaus 2007

Kategoria(t): Ajankohtaista, Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.