Aikamme keskustapahtumasta ja sen valmistelusta, Arianne Heiskari

Maapallo ja sen ihmiskunta on saapunut maailmanhistorian käänteentekevimpään ajankohtaan. Maapallo oli saavuttanut kiinteimmän, aineellisimman kohtansa tämän neljännen luomispäivän keskikohdalla, atlantilaisessa juurirodussa. Nyt elämme viidennen juurirodun viidennessä sivistyskaudesssa, joten henkeen palautuminen on alkanut. Tässä kohdassa tuli käänteentekevä apu aurinkokuntamme ulkopuolelta, keskusaurinko Siriuksesta. Saamamme apu ylittää kaiken sen, mitä entisissä uskonnoissa on kyetty antamaan. Ihmisen kasvu ei tapahdu itsestään, vaan luonnon järkivoimien avulla. Isän ihannekuva täydellisestä ihmisestä pyrki esiin ensin yhden ihmisen tajunnassa. Sekä ihminen että Jumala, kumpikin, on kolminainen.
Kosminen Kristus ilmeni ensin suurena järjen valona yhdessä ihmisessä, Gautama Buddhassa, toisessa vaiheessa Kristus ilmeni rakkautena Jeesus Kristuksessa ja kolmannessa vaiheessa tahtona ja majesteettiutena Pekka Ervastissa. Näin Kristus-Isä saavutti lopulta tämän kemiallis-fyysisen tason ja ihmisen päivätajunnan, joten ihmisille avautui ratkaisevasti henkeen palautumisen tie. Uusi uskonto on koko ihmiskuntaa varten. Se paljastaa Kristuksen mysteerion, sillä ihmisen mysteerio keskittyy Kristukseen, ihmisen taivaalliseen perikuvaan, johon yhtyminen tekee ihmisestä Ihmisen.
Uusi aika lähestyi. Se odotti ihmisiä, jotka eivät kulje sokean uskon lumoissa, vaan etsivät totuutta. Jeesus Kristus opetti: Etsikää, niin te löydätte, kolkuttakaa, niin teille avataan. Sehän on kuin lupaus etsijälle! Kristillinen kirkko on unohtanut, jopa tahallisesti nujertanut etsimisen hengen.
Pekka Ervast puhui aatteiden jälleensyntymisestä. Entisajan mysteerioissa tiede ja uskonto olivat yhtä, mutta vain harvat valitut saivat niissä opetusta. Kun mysteerioitten aika oli ohi, syntyivät kirkot ja yliopistot. Mysteerioviisaus meni täten kahtia. Luonnontieteet pitivät jumaluskoa taikauskona. Mysteerioitten jälleensyntymä, kirkot ja yliopistot, ei kyennyt toteuttamaan sille asetettua odotusta. Suuret ihmisjoukot saivat kuitenkin yliopistossa vapaaehtoisesti etsiä totuutta tieteellisellä tavalla. Toisaalta kirkkojen madaltunut Jumalan kuva oli omiaan herättämään epäilyjä ja kiihottamaan totuuden etsintään.
Valkoinen Veljeskunta on aina tähdännyt ihmisen älyllisen ja siveellisen ja henkisen tilan kohottamiseen. Voimme sanoa täydellä syyllä, että kristillinen kirkko herätti omalla toiminnallaan sosialistisen liikkeen, jonka kärki oli tähdätty kirkollista hirmuvaltaa vastaan.
Syntyi spiritistinen liike, joka pystyi todistamaan, että kuoleman jälkeen on tajuista elämää ja että ainakin muutamilla ihmisillä on taipumuksia yhteydenottoon vainajien kanssa. Spiritistisestä liikkeestä tuli myöhemmin uusi sokean uskon ilmennysmuoto, samoin kuin sosialistisesta liikkeestäkin. Kun yhteys Valkoiseen Veljeskuntaan käy epäselväksi, niin yritykset maailman pelastamiseksi ovat myös vailla sitä Jumalallisen tiedon valoa ja rakkauden lämpöä, jonka vain Valkoisen Veljeskunnan apu voi antaa. Valmistavaa työtä ne kieltämättä ovat suorittaneet, ja valituilla sieluilla, totuudenetsijöillä, on rajalooshien toimista paljon opittavaa!
Lähde: Väinö Lehtonen, Valittujen joukko, luku Aikamme keskustapahtuman valmistelua.

Kategoria(t): Ajankohtaista, Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.