Kristosofi-lehti kesäkuu 2006 Toimittajalta

Kirjoittelen tätä Toimittajalta-palstaa vuosijuhlien jälkeisellä viikolla, joten Tampereella ikuisuusasioiden parissa vietetyt kaksi päivää ovat vielä tuoreessa muistissa. Saimme elää koko siellä viettämämme ajan ymmärrystämme avaavassa ja henkistä olemustamme elähdyttävässä voimakentässä. Henkisen voimakentän syntyhistoriaa on kristosofiassa selostettu monia kertoja. Kuitenkin asia on siksi merkittävä ja samalla tuore ihmiskuntamme miljoonien vuosien pituisessa kehityshistoriassa, ettei sen toistaminen ole suinkaan turhaa. Samalla meille selviää, miten tärkeä osuus henkisesti voimakkaalla yksilöllä voi olla ihmiskunnan suuressa auttamisprojektissa.

Henkisyyttä tukeva voimakenttä on ihmiskunnallemme meidän aikanamme ojennettu auttava käsi. Kristosofinen sanoma valaisee sen luonnetta ja toteutumista: Aurinkokuntamme ei ole yksin maailmankaikkeudessa. Se kiertää satojen muiden aurinkokuntien kanssa keskusaurinko Siriusta. Tämän galaksin, johon oma aurinkokuntammekin kuuluu, tämän tähtijärjestelmän korkeimmalta taholta, siis keskusaurinko Siriuksesta, saapui aurinkokuntaamme kosmis-henkinen voimavuodatus. Aurinkokuntamme Logos-looshi otti vuodatuksen vastaan ja lähetti sen Telluksellamme ihmiskuntamme kehitystä ohjaavalle Valkoiselle veljeskunnalle. Veljeskunta valitsi H. P. Blavatskyn edustajanaan pukemaan vuodatuksen ymmärrettävään ajatusmuotoon.

Voimavuodatuksessa on kyse ihmisille voimaa antavasta ravinnosta. Sana vuodatus kertoo paljoudesta. Alkoihan vuodatus jo vuonna 1875, siis aikana, jolloin Teosofinen Seura perustettuiin. Samana vuonna syntyi myös Pekka Ervast. Vuodatus jatkui ja jatkui kestäen kaiken kaikkiaan noin 50 vuotta. Sitten se saavutti myös luonnon uutena luonnonvoimana vuosina 1926–1928. Henkistä voimaa suorastaan tulvehti pallollemme. Ei ollut lainkaan ihme, että saapuneet uudet värähtelyt, eetterivoima, aiheutti alussa luonnossa suurta levottomuutta.

Vaikka keskusaurinko Siriuksesta saapuneella henkisellä voimatulvalla, ravinnolla, oli vastaanottajina ja edelleen lähettäjinä ensin aurinkokuntamme Logos-looshi ja sittemmin Telluksen Valkoinen Veljeskunta, tarvittiin vielä tulkitsijoita, jotta siitä olisi ihmiskunnallemme apua sen kohtalon hetkinä. Kuten olemme kuulleet, niin H. P. Blavatsky puki taivaallisen inspiraation sanoiksi, toi ilmi vuodatuksen hengen ja sisällön. Mestarit Koot Hoomi ja Morya tukivat ja auttoivat Blavatskya tässä tehtävässä.

H. P. B. herätteli ihmisiä ajattelemaan, valmisti maaperää vuodatuksen keskustapahtumalle ja -henkilölle Pekka Ervastille ja hänen kosmiselle uudestisyntymiselleen. Meillä kristosofeilla on ollut elämän suoma, ainutlaatuinen tilaisuus syventyä vuosien ja vuosikymmenien aikana hänen jakamaansa kosmiseen tietoon.

Meissä voi herätä kysymys, mikä mahdollisti sen, että vuodatus saavutti myös pallomme fyysisen tason ilmakehän? Väinö Lehtosen kirjallisuudesta löydämme vastauksen tekemäämme kysymykseen. Kirjoittaessaan uuden luonnonvoiman tulosta fyysisen tason ilmakehään voimaksi ja valaistessaan J. R. Hannulan osuutta tässä tapahtumassa hän käyttää J. R. Hannulasta nimityksiä konkreettisen uskonpuhdistuksen Työmies ja julistetun Maailmanuskonnon käytännöllistyttäjä. Edelleen Väinö Lehtonen selostaa: ”H. P. Blavatsky oli vanhaa Maan Salaista Veljeskuntaa edustava Himaalajan Looshin lähetti, kun sitä vastoin J. R. Hannula edusti suoranaista Pekka Ervastin sanomaa, sitä, joka tuli Aurinko-Keskuksesta. Ellei tätä vastaanottajaa – J. R. H:ta – olisi ollut, olisi uusi luonnonvoima jäänyt toistaiseksi aatteiden tasolle, eikä olisi koskettanut tekoja sanan todellisessa merkityksessä.” Yksi ihminen tästä tavallisesta ihmiskunnasta teki totta Maailmanuskonnosta ja näin tehden avasi kanavan uudelle voimalle. Nyt voima purkautuu ryhmien kautta ja koskettaa paitsi yksilöitä, myös kansoja, rotuja jne. (Ongelmien seurassa I/ 79.)

Tunnemme luonnollisesti suurta kiitollisuutta henkisiä uranuurtajia kohtaan. Tunnemme myös kiitollisuutta toinen toistamme kohtaan. Uskollinen, esteitä voittava työhön osallistuminen antaa toivoa henkisesti kauniista tulevaisuudesta, lisää luottamusta auttaviin hyvän voimiin.

Annikki Kumpulainen

annikki_kumpulainen_at_kolumbus_fi

Kategoria(t): Ajankohtaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.