Kristosofi-lehti kesäkuu 2007: Toimittajalta

Katsellessamme ympärillemme ja seuratessamme ihmisten elämää näemme monenlaisia tavoitteita. Voimme todeta, että ihmiset pyrkivät taloudelliseen hyvinvointiin, kunnioitettavaan tai määräävään asemaan. Mutta samalla näemme, ettei taloudellisesti huoleton elämä tuonutkaan tyydytystä, on koottava yhä enemmän ja enemmän vaurautta. Aivan samoin on laita ihmisten kunnioitusta ja arvonantoa janoavien. Maineen tulee kiiriä yhä kauemmaksi ja kauemmaksi. Eivätkä vallantavoittelijat saa mielestään koskaan tarpeeksi valtaa.
Kaikki tämä on työskentelyä, jotta persoonallinen minä saisi ulkoapäin, toisilta ihmisiltä kaipaamaansa hyvää.
Mutta sitten on ihmisiä, jotka kantavat sielussaan jotain salaperäistä kaipuuta. Tämä sisäinen kaiho ei anna heille rauhaa, jos he yrittävät tyytyä toimimaan vain oman persoonallisen minänsä toiveiden kannustamina. Nämä ihmiset etsivät totuutta. He haluavat tietää, mikä on elämän tarkoitus.
Nykyaikana etsijällä on mahdollisuus tutustua monenlaisiin tietoa tarjoaviin ryhmittymiin. Tutkiessaan tarjonnan laajaa kenttää hän voi nähdä, miten teosofian valo on niin kaiken valaiseva, että monen monet ovat poimineet siitä jonkin osatotuuden, jota he ovat lähteneet toteuttamaan. Mutta jos etsijäsielu kaipaa selkeätä moraaliohjelmaa, miten ratkaista kulloinkin eteen tulevat pulmat, silloin hänelle sopii kristosofisen sanoman tutkiminen. Perehdyttyään kristosofiaan etsijä voi päättää, liittyykö hän toisten samaan elämänymmärrykseen syventyvien ihmisten ryhmään. Mikäli hänen päätöksensä on myönteinen, hänelle avautuu silloin ryhmätyön monimuotoisuus ja siinä esille nousevat erilaiset toimintamahdollisuudet.

Annikki Kumpulainen
annikki_kumpulainen_at_kolumbus_fi

Kategoria(t): Ajankohtaista, Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.