Kivireppu, Jaakko Kesävuori

Sekä henkisten liikkeitten keskuudessa että kansan suussa puhutaan elämän kokeista. Elämä asettaa meidät kokeelle ainakin seuraavilla tavoilla:
– Tarjoutuu tilaisuuksia edistää henkistä työtä ja jos osaamme suoriutua niistä asianmukaisesti, kohtaa karma iskiessään tyhjän paikan. Olemme tuolloin kiiruhtaneet jo toisaanne.
– Raahaamme selässämme kivireppua, josta Mestari nostaa kiven eteemme silloin, kun meillä on parhaat mahdollisuudet se ylittää.
– Saatana nostaa kiven repustamme eteemme silloin, kun meillä on huonoimmat mahdollisuudet se ylittää.
Edellä käytettiin sanontaa: Elämä asettaa meidät kokeelle. Tähän vielä seuraava täsmennys: Elämä on kuin kasvoton kokonaisuus, joka itsessään ei aseta meitä kokeelle, vaan nuo kokeelle asettajat ovat tähän samaan elämään kuuluvia tajuisia olentoja.
Väinö Lehtonen kuvasi, miten Mestari voi nostaa kiven elämän tiellä kulkevan repusta hänen eteensä silloin, kun näkee, että kulkijalla on mahdollisuudet se ylittää. Emme edes tiedä kivien olemassaoloa, sillä olemme tottuneet niiden painoon ja ne ovat repussa eli selässämme, näköpiirimme ulkopuolella. Vielä vähemmän tiedämme, mikä kivi repusta on nostettu; tunnemme vain taakan keventyneen ja kulkemisen käyvän aiempaa helpommin. Tuollaisen keveyden tuntemuksen ei pidä kuitenkaan antaa hämätä, vaan sen aikana voi kerätä voimia kohdata tulevaisuus sellaisena, kuin se eteen astuu. Lehtonen on vielä täsmentänyt, että kivi on nostettu kulkijan omasta repusta.
Kivi tiellämme voi kolhaista rikkautta, mainetta, menestystä ja jopa elämää. Mestari saattaa siis nostaa niin ison kiven, että kyseessä on elämä tai kuolema. Saatana on toistuvasti nostellut kuolemaa tuottavia kiviä mm. sodissa. Mestarin nostamaan kiveen sisältyy näinkin vakavan asian kuin kuoleman kyseessä ollen voittamisen mahdollisuus.
Kivireppu-asiaa on kuvattu niinkin, että karman johto on siirtymässä Kristuksen käteen, jos vain annamme siihen mahdollisuuden. Tuolloin kaikki kivet ovat ylitettävissä. Eikä pelkästään ylitettävissä, vaan: ”jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenen verran, voisitte vuoria siirtää”.

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.