Jos me osaisimme!, Arianne Heiskari

On aivan totta sanonta: millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan. Kun alamme muuttaa asenteitamme yleisestä mielipiteestä Vuorisaarnan rakkauden mukaisiin asenteisiin, joudumme kuin käymistilaan, muutostilaan.
Kun lapselle huudetaan, lapsi oppii huutamaan. Kun lapsi on ilkeä ja aikuinen vastaa ilkeydellä, lapsi sisäistää sen ja pitää sitä oikeana. Oikeasti lapsi haluaa esimerkkiä, miten ilkeys voitetaan.
Meille annettiin ensimmäiseksi eläimet nimettäviksi. Kun olemme nimenneet eläimet, ne voivat mennä vapauteen. Sammakko vastaa ilkeyttä. Kun ilkeys on vapautettu, silloin ilkeyden voi päästää vapaaksi. Silloin myös saa sen voiman käyttöönsä. Monet ihmiset ovat läksyn tässä kohdassa, ja silloin he suuttuvat.
Me projisoimme omat asenteemme toisiin ihmisiin. Torjumme toisia ihmisiä, koska meillä ei
ole muuta mallia. Eivät he, toiset ihmiset, meitä kiusaa, he vetävät vain esiin meidän asenteitamme Ne asenteet ovat meissä olevat eläimet. Aikuinen, joka on sisäistänyt määrätyn käyttäytymismallin, torjuu omaa tuskaansa toistamispakolla, siirtämällä oman mallinsa eteenpäin, koska ei ole pystynyt ottamaan vastuuta käytöksestään. Asia ei olekaan niin, ettei siedä toista ihmistä, vaan niin, ettei siedä jotain omaa asennettaan ja projisoi sen toiseen ihmiseen. Ihminen ei siedä toiseen ihmiseen siirtämäänsä asennetta, vaan käy sen ”kimppuun”, torjuu sen: En minä ole tuommoinen. Ei tarvitse kieltää eikä taistella, jos siirrettyä asennetta ei ole. Väärästä asenteesta ei pääse kieltämällä, taistelemalla, ainoastaan voittamalla. Täytyy voittaa väärät asenteet, eläimet, silloin elinvoimamme lisääntyy, eikä se kulu enää taisteluun.
Olemme kiinni toisissamme näkymättömin langoin. Meissä on vielä hyvin paljon joukkosielua. Niin kauan me emme osaa rakastaa toisiamme, kun olemme kiinni joukkosielussa.
Tarvitsemme olemuksemme ylittävää yksilöllisyyttä, silloin totuus valottuu meille kuin filmi. Siinä missä tunne ja järki meissä kohtaavat, siitä lähtee ihmisyytemme.
Yksilön voitto on kaikkien voitto. Se vaikuttaa myös niin, että yhden voitettua vaikeuden sen voittaminen nopeutuu toisille.

Kategoria(t): Ajankohtaista, Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.