Kristosofi-lehti Tammikuu 2011: Toimittajalta

Kristosofiset opettajamme kertovat, että Suomen kansaa on vuosituhansien ajan valmistettu uuden uskonnon vastaanottajaksi. Olemme nyt saaneet suomen kielellä uuden elämänymmärryksen, kristosofian, ihmisyyden uskonnon.
Ihmisyyden perikuvaa nimitetään Kristukseksi, mutta siitä käytetään myös toisia nimiä, esimerkiksi Aalaja eli maailmansielu tai Sana ja Logos. Kaikissa uskonnoissa on alkuaan opetettu, että ihminen voi saada yhteyden itsessään piilevään jumaltajuntaan, kun hän seuraa uskonnon antamia moraaliohjeita. Kristosofia neuvoo seuraamaan Vuorisaarnan elämänohjeita, jotta meistä kasvaisi oikeita ihmisiä.
Millainen on oikea ihminen? Oikea ihminen rauhoittaa toisia omalla olemuksellaan, sillä hänellä on rauhan ja hyvyyden lähde sydämessään. Hyvyys ympäröi häntä.
Oikea ihminen osaa hallita ajatuksensa. Hän osaa keskittyä olennaiseen, sillä hän on ajatustensa herra. Hänen ajatuksensa askartelevat Vuorisaarnan ihanteissa arkisten askareitten ja velvollisuuksin keskelläkin. Hänen sielunsa osaa ottaa vastaan henkisen auringon valoa ja voimaa.
Oikea ihminen on luottamuksen arvoinen. Hänen sanansa ja puheensa ovat täynnä sisältöä, välillä vakavia, joskus leikillisiäkin.
Oikealla ihmisellä on kiinteä suhde omaan sisäiseen jumalaansa ja siksi hän osaa käyttää kaikki voimansa hyvän palvelukseen. Hän osaa keskittyä hyvään eikä tuhlaa voimaansa taisteluihin ja kiistoihin.
Oikea ihminen ei sodi. Hän on oivaltanut rakkauden olemuksen. Hän osaa tehdä toiset ihmiset onnellisiksi ja hän tahtoo tehdä niin.
Lisäksi oikea ihminen on oivaltanut, että todellinen onni liittyy henkiseen pyrkimykseen ja sisäisen jumalan löytämiseen. Totuudenetsijä vetää oikealla olemisellaan ja oikeita ratkaisuja käytännön elämässä tekemällä ”korkeampaan minäänsä talletettuja kykyjä päivätajuisen minänsä käyttöön” (Annikki Kumpulainen, Kalevalan kanteleen soitto, s. 36–37).
Edelläkulkijat kannustavat meitä sisäiseen itsekasvatustyöhön ja rohkaisevat etenemään tiellä kohti ihannetta, ihmisyyttä, kuolematonta hyvyyttä. Kuolematon hyvyys asuu oman sydämemme ja omantuntomme taivaissa.
– – –
Vanhoja Kristosofi-lehden ja Pohjolan Valon vuosikertoja lukiessa ja selaillessa tuntee suurta kiitollisuutta siitä, että lehteä toimittaneet, siihen kirjoittaneet ja sitä kustantaneet ovat työllään mahdollistaneet sen säännöllisen ilmestymisen eloisana, valaisevana ja hengen maailmaan kohottavana läpi vuosikymmenien.
Olemme nyt joutuneet Kristosofi-lehdessä uuteen tilanteeseen, kun Annikki Kumpulainen on ikäänsä ja vähentyneisiin voimiinsa vedoten halunnut vapautua vastaavan toimittajan tehtävästä – uurastettuaan siinä tehtävässä 37 vuoden ajan.
Toivomme, että kaikki sujuu kauniisti jatkossakin, kun osaamme luottaa hyvän voimiin ja tehdä yhdessä työtä uuden elämänymmärryksen, ihmisyyden uskonnon puolesta.

Hilkka Lampinen
hilkka_lampinen_at_phnet_fi

Kategoria(t): Ajankohtaista, Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.