Itsepuhdistautumisen tie: Arianne Heiskari

Ensiksi me opimme olemaan kunnon ihmisiä ulkoisesti ja vasta itsekasvatuksen, itsetuntemuksen siis itsepuhdistuksen tiellä opimme Rakkauden taitoa, Kristusrakkautta! Vesi on tunne-elämä ja veden puhtaudesta riippuu ”karkaisun” onnistuminen.

Kysymys on aina yksilöstä, sillä toinen ei voi toisen sielua puhdistaa. Ihminen voi rakastaa omia näkemyksiään asiasta enempi kuin totuutta!

Totuus ei silti koskaan muutu sen mukaan, mitä mieltä me olemme totuudesta. Siinä mielessä totuus on suvaitsematon, totuus ei siedä valhetta eli epätotuutta. Veljeyden vastakohta on väkivalta. Se johtuu pelosta ja tietämättömyydestä, eli sielujen puhdistamattomuudesta.

Kolmetoista on kuoleman ja uudelleensyntymisen luku, mikä ei kolmessatoista vuodessa uudestisynny se on tuomittu kuolemaan. Tämä tulee hyvin esiin Teosofisen seuran ja Ruusu-Ristin historiassa. Ne ajautuivat aina 13 vuoden päästä rannikolle mätänemään, mutta koska oli juurta itsessänsä, totuuden juurta, ne syntyivät uudelleen uudessa muodossa.

Pelastus on kuitenkin annettu ja tie puhdistautumiseen viitoitettu Vuorisaarnan käskyissä. Itsetuntemuksen kautta opimme vastuuta omista ajatuksistamme, sanoistamme ja teoistamme! Aikaisemmin ymmärsimme vain mustavalkoisesti, tuo on hyvä tuo on paha. Pahaa vastaan taistellessamme taistelimme tietämättämme myös hyvää vastaan, koska emme osanneet nähdä näennäisen pahan takana olevaa hyvää, emmekä näennäisen hyvän takana olevaa pahaa. Emme tienneet, että jokaisella asialla on kaksi äärilaitaa jotka löytämällä, tuntemalla opimme vasta tasapainoin, kultaisen keskitien. Eli taas vasta tuntemalla pahan, opimme tuntemaan hyvän!

Kalevala kuvaa rautaa ymmärryksenä, siis ajatuksen ja ymmärryksen on puhdistuttava vääristä käsityksistä. Vasta sitten voimme käsittää totuuden valon!

Olemme elämänkoulussa oppimassa rakkauden taitoa. Rakastakaa vihollisianne, rukoilkaa niiden puolesta jotka teitä vainoavat. Meitä kehoitetaan rakastamaan kaikkea mitä me olemme tottuneet vihaamaan, torjumaan, miksi Jeesus kehoittaa meitä näin tekemään?

Tämä on aivan päinvastaista mitä meille on aikaisemmin opetettu, meitähän on opetettu vihaamaan, vastustamaan, taistelemaan! Entä jos se paha onkin tullut meitä auttamaan, opettamaan, valaisemaan? Kuinka niin, paha voisi meitä opettaa? Jeesus sanoo, Älä vastusta pahaa! Kyllä siinä jotakin täytyy olla takana tämmöisessä opetuksessa, mutta mitä? Hän vastaakin heti perään, että oppisitte tuntemaan sen pahan takana olevan hyvän!

Sillä todellakin ymmärryksemme ei voi avautua ilman pahan tuntemusta tuntemaan hyvää! Ja sitten kun hyvän tunnemme voimme kiinnittää katseemme ainoastaan siihen hyvään!

Saman lailla, kun me luemme olemme hyvillämme, että osaamme lukea emme me koko ajan muista, pidä mielessämme sitä, kuinka vaikea oli oppia lukemaan, opetella kirjain kirjaimelta vaan me uskoimme, että niin voi oppia lukemaan koska muutkin ovat oppineet ennen meitä.

Samoin on Jeesuksen käskyjen laita, he jotka ovat kulkeneet puhdistuksen tien, heidänkin ymmärryksensä on avautunut, niin täytyyhän meidänkin ymmärryksemme avautua samanlailla!

Tämä vaatii suurta uskoa ja luottamusta hyvän voimaan, mutta se on myös lupaus! Etsivä löytää, kolkuttavalle avataan!

Kategoria(t): Kirjoituksia. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.