Ajatuksia sankari-ihanteen muuttumisesta, Arianne Heiskari

Mikä ero on ihmisellä ja eläimellä? Mikä erottaa ne toisistaan? Sanotaan, että kehittymätön ihminen on kauempana kehittyneestä ihmisestä, kuin kehittymätön ihminen eläimestä!
Erona on taisteluasenne (sota). Eläimiä tapetaan ja eläimet tappavat toisiaan syödäkseen. Eläimen voi tappaa armosta, jos eläin on vahingoittunut, silloin eläin pääsee tuskistaan ja palaa takaisin eläinten tunneluontoon, eläinten yhteistajuntaan. Ihmiset joutuvat maksamaan sen pahan, minkä tuottavat eläimille.
Jos ihmiset pitävät tappamista ja sotaa oikeana, he ovat lähempänä eläintajuntaa kuin eläimet. Tappavatko eläimet lajitovereitaan? Emme ole vielä oikeita ihmisiä, olemme vasta kasvamassa oikeiksi ihmisiksi, sellaisiksi, joissa ihmisyys ja rakkaus on herännyt.
Miten yhteiskunta kohtelee rikollisia? Heidät laitetaan vankilaan. Miten yhteiskunta kohtelee armeijasta ja tappamisen opettelusta kieltäytyviä? Heidätkin laitetaan vankilaan! Tehdään samoin kuin 2000 vuotta sitten, kun Jeesus ja kaksi rikollista teloitettiin ristiinnaulitsemalla yhtä aikaa. Ei eroteta toisistaan Kristusta ja rikollista. Osaammeko nyt 2000 vuotta myöhemmin, kun uskonto on jälleensyntynyt, ylösnoussut, nostaa ihmisyyden arvoonsa? Jeesus sanoi: ylentäkää Ihmisen poika. Vähin vaatimus ihmisyyden mukaan on vapaaehtoinen armeija.
Sankari-äiti uhrasi poikansa ja miehensä sodalle! Nämä äidit pitivät (ennen) sotaa oikein kunnia-asiana, ja sitä, että antoi henkensä maansa puolesta. Onko tällainen menettely väärin ja ulkoisesti ymmärrettyä persoonallisuuden uhraamista? Mutta kun ihminen luopuu henkisellä tiellä persoonallisuudestaan ja yleisestä mielipiteestä, niin hän voi löytää todellisen itsensä.
Tämän päivän sankari-äiti ei kasvata lapsia enää kanuunan ruuaksi. Hän kasvattaa heissä ihmisyyttä ja rakkautta. Hän lähtee itsestään ja opettaa esimerkillään suvaitsevaisuutta, ihmisyyden kunnioitusta. Keho on Pyhän Hengen Temppeli. Koska emme ole sitä valmistaneet, ei meillä ole minkäänlaista oikeutta sitä tuhotakaan!

Kategoria(t): Luokittelemattomat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.